HELION

  Training en Coaching

 

Aanbod

 

Visie en Missie

 

Persoonlijk

 

Contact

 

Actueel

 

Downloads

 

Foto's

 

Links

 

Persoonlijk Angst Management

 

Durven is Doen

 

Het overwinnen van diverse soorten angsten, zoals vliegangst, liftangst, levens- & doodsangst.

Angst is een natuurlijke emotie. Maar (irrationele en onbewuste) angsten belemmeren ons vaak om dat te doen wat we graag zouden willen op het werk en privé.

Acceptatie van de angst en de motivatie om er iets aan te gaan doen zijn belangrijke drijfveren in het proces van het overwinnen ervan.

(Zelf)onderzoek, ontspanning en de controle nemen geeft houvast in het hanteren van de angst en de mogelijkheid om te durven waar je bang voor was.   

 

 

 

Helion is gespecialiseerd in vliegangsttrainingen:

 

HELION Flight

 

Training Vliegangst overwinnen

 

Vliegen is vrijheid

 

Vliegen is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld geworden. Het aantal mensen dat dagelijks een vliegreis maakt is heel groot. Elk dag zijn er vele honderduizenden mensen in de lucht en reizen op één van de veiligste manieren naar hun bestemming. Maar ook voor velen is vliegen geen pretje. Ongeveer 1 op de drie heeft last van angstverschijnselen en 1 op de vijf durft niet te vliegen.

Daar valt op zich goed mee te leven. Maar het kan ook een grote beperking betekenen. bijvoorbeeld voor werk, vakantie en familiebezoek.Al jaren lang zijn er met succes trainingen ontwikkeld, waarin mensen leren hun vliegangst (aviofobie) te overwinnen en met plezier over de wereld vliegen en zelfs ‘frequent flyers’ worden.

De training bestaat uit diverse onderdelen afkomstig uit de psychologie, de luchtvaarttechniek en de nieuwste inzichten betreffende angst en de behandeling ervan.Het doel is dat de deelnemer ter afsluiting een trainingsvlucht onder begeleiding van de trainer maakt. Al het geleerde kan dan in praktijk worden gebracht om na afloop te zeggen:

 
“Ik heb een plezierige vlucht gemaakt, ik heb mijn vliegangst overwonnen.”

 

 

 

 


De effecten van de training kunnen verder strekken dan het vliegen alleen. Vaak heeft iemand die vliegangst heeft ook andere angsten, bijvoorbeeld: liftangst, hoogtevrees, claustrofobie en/of angst voor mensenmassa’s. Het geleerde tijdens de cursus
kan ook op deze gebieden invloed hebben en zo de kwalitiet van iemands leven aanmerkelijk verbeteren.

 

Meer informatie over de vliegangsttraining

 

 

 

 

 

 

 

 

terug                                      volgende